tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post5007892986128882281..comments2023-04-10T13:29:56.236+02:00Comments on Vård och Vin: Nu blir det nog mest halvflaskor framöver...Vård o Vinhttp://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-28314403958315586012011-01-05T13:15:56.345+01:002011-01-05T13:15:56.345+01:00Gratulerar till kommande nr.3. Har själv tre små ä...Gratulerar till kommande nr.3. Har själv tre små änglamonster och kan efter mycken jakt på goda halvflaskor bara instämma i tipset att dela en helflaska i två halvor. <br /><br />Vill dock tipsa om två varianter: Den ena att hälla över mycket försiktigt och ända upp för fortsatt lagring. Skruvkork och lagra stående. <br /><br />Den andra att hälla över med ett rejält luftningsplask, alt. efter en stunds luftning om vinet tjänar på det. Ställes sedan undan på dricktempererad plats för hög beredskap och tillgänglighet - en "emergency bottle", luftad, tempererad och klar för insats.<br /><br />Ibland infaller ju föräldravindrickningstillfället så oerhört plötsligt...MGnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-14748961735702061192011-01-04T20:15:09.060+01:002011-01-04T20:15:09.060+01:00:) Tack Ulrik!
Kanske får du pimpla vin bara för ...:) Tack Ulrik!<br /><br />Kanske får du pimpla vin bara för att se till att vara tillräckligt däckad för att kunna sova ;)<br /><br />Skämt å sido så är det inte alltid dygnsrytmen infinner sig direkt, så då kanske det finns tillfälle för er att ta en sipp under småtimmarna...<br /><br />Grattis själv förresten!!Vård o Vinhttps://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-11632893234414996012011-01-04T16:46:41.378+01:002011-01-04T16:46:41.378+01:00Grattis!
För mig är skillnaden minimal få sambon ...Grattis!<br /><br />För mig är skillnaden minimal få sambon inte dricker rött vin. Vin-pump och hälla över funkar bra.<br /><br />Men efter april då #1 kommer ho oss lär väl jag inte orka dricka något alls.<br /><br />/UUlrikhttps://www.blogger.com/profile/06450569953902572370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-9107331069172839002011-01-03T23:44:50.037+01:002011-01-03T23:44:50.037+01:00Fan vad kul!! Trodde inte att det var aktuellt med...Fan vad kul!! Trodde inte att det var aktuellt med fler, men förhandlingsviljan kanske sviktade i stridens hetta...? ;) <br /><br /><br />Lycka till, och jag hoppas på snart återseende!Phylloxerahttps://www.blogger.com/profile/01720675546126879101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-49307846501077923052011-01-03T17:36:01.978+01:002011-01-03T17:36:01.978+01:00Tackar!!
@FV - Ni har säkert rätt ang temperature...Tackar!!<br /><br />@FV - Ni har säkert rätt ang temperaturen. Har också svårt att se varför just 4°C skulle vara någon slags brytpunkt. Så länge det inte är frysvarning. Får se till att öppna dörren till rummet där fjärrvärmepumpen står, så blir det lite varmare...<br /><br />@David - Har ingen aning om vad jag ger mig in på...ett barn är inget barn, två barn en plåga. Vad är då tre? ;)<br /><br />@Fredrik - Les Launes är inget dumt förslag. "Risken" är bara att det är -07 eller -08 man får när man beställer det.<br /><br />Kanske bättre att göra som ni säger och köpa helflaskor och hälla över...Vård o Vinhttps://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-24974223112375545982011-01-03T16:36:54.017+01:002011-01-03T16:36:54.017+01:00Grattis!
För halvflaskor såg jag precis att Crozes...Grattis!<br />För halvflaskor såg jag precis att Crozes-Hermitage Les Launes bytt till 2009 och att det åtminstone på helflaska verkade väldigt lovande. Känns isåfall som ett bra alternativa på halva.Fredrikhttps://www.blogger.com/profile/09709592034232031872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-52694216797887429662011-01-03T15:35:52.336+01:002011-01-03T15:35:52.336+01:00Grattis, antar att du vet vad du ger dig in på ;)
...Grattis, antar att du vet vad du ger dig in på ;)<br /><br />Mina lärdomar är att det är mycket bättre valuta att öppna en helflaska och dela upp den på flera dagar. Men om du verkligen måste ha halvflaska så finns ju både Mont-Redon, Les Lunes Crozes och Vieux Lazaret men min favorit är ändå Musar på halva..<br /><br />Lycka till med allt.. Hur jobbigt det än är så är det samtidigt helt underbart fast det behöver väl jag inte berätta. Du har ju också två..:)<br /><br />ps. Annars är nog varken Figeac, Haut-Brion eller Las Chases fy skam. DsSvenssonsmakarenhttps://www.blogger.com/profile/11387621360644785186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-50911498371929183232011-01-03T10:49:08.294+01:002011-01-03T10:49:08.294+01:00Grattis till kotte #3 på G!
Lösningen: köp helfla...Grattis till kotte #3 på G!<br /><br />Lösningen: köp helflaskor och häll om dem på halvflaskor! De håller sig så länge du vill.<br /><br />Oroa dig inte för temperaturen. Det händer inget särskilt om den faller neråt noll, förutom lite mer utfällning av färgämnen och eventuellt vinkristaller.<br />Aromutvecklingen bromsas förstås. Ett litet termostatstyrt eloljeelement kan användas för att stabilisera temperaturen.<br /><br />God fortsättning!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.com