tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post7664276307303748668..comments2023-04-10T13:29:56.236+02:00Comments on Vård och Vin: MASI besöker munskänkarnaVård o Vinhttp://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-52054128328877879912011-09-15T13:13:28.742+02:002011-09-15T13:13:28.742+02:00Tack än en gång.
Det där med Amaronevinets tre fa...Tack än en gång. <br />Det där med Amaronevinets tre faser är ju också något att tänka på.<br /><br />JCVintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-83791352378760793032011-09-15T10:46:11.742+02:002011-09-15T10:46:11.742+02:00JC - Jag vet inte hur tunga växlar du ska dra på v...JC - Jag vet inte hur tunga växlar du ska dra på våra omdömen. Tycker jag har läst hylliningskörer om båd Costasera och Vaio. Kanske finns det en dimension som jag inte uppskattar/förstår.<br /><br />Du har säkert rätt i att Costaseran fortfarande är för ung. Tjuvkikade lite på vad Henrik Ungerth skriver på amaroneguiden.se, och han ger den 4/5 efter 2014, men 2/5 idag. Vaio ger han för övrigt 3/5.<br /><br />Det som jag tyckte var mest påtagligt var att dessa viners doft var så pass diskret jämfört övriga. ..och jag är väldigt svag för doftrika viner. Vinerna var upphällda när jag kom, så jag vet inte hur länge de luftats. Kanske skulle de fått dra lite ytterligare. Tyckte dock inte att de utvecklades så värst mycket under kvällen. <br /><br />Carina Kurttila pratade om amarones tre faser. Den första från 1-12 år som hon beskrev som fruktig. Därefter inträdde en fas på cirka 2 år när den var mer oberäknelig, för att sedan få mer portvinslika toner med teriäraromer av läder, choklad och animaliskt. Du kan nog lugnt låta dina viner ligga och hoppas att du inte råkar ta de som "tonåringar". :)Vård o Vinhttps://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-59367583960901151062011-09-15T10:00:10.331+02:002011-09-15T10:00:10.331+02:00Hej!
Tack för din mycket ordentliga och omfattande...Hej!<br />Tack för din mycket ordentliga och omfattande rapport. Intressanta synpunkter på de billiga amaronevinerna.<br />Själv har jag funderat i banor som att ska man dels välja de bästa druvorna och sedan låta 40% av musten försvinna vid torkningen, hur är det då möjligt att sälja dessa för under 150 kr?<br />Costaseran(2007) kan jag tänka mig vara för ung egentligen. Min tumregel är att ett amaronevin ska vara minst fem år. <br />Riktigt orolig blir jag angående Vaio. Jag drack 2003 för ett tag sedan och var tämligen nöjd med vad den levererade. I källaren har jag några 2005 och med tanke på vad du skriver så blir jag fundersam. Dom får ligga ett par år till och så hoppas jag tiden gör sitt.<br />Jag har en flaska Campolongo di Torbe 2003 i källaren och den blir jag sugen på att öppna.<br /><br />Än en gång tack för en välskriven rapport och dina och din hustrus bedömningar.<br /><br />JCVintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.com