tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post8339492338610743884..comments2023-04-10T13:29:56.236+02:00Comments on Vård och Vin: 2008 Café CultureVård o Vinhttp://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-62316422086171752252011-11-22T22:54:57.389+01:002011-11-22T22:54:57.389+01:00Hmm, väldigt märkliga kommentarer på det här inläg...Hmm, väldigt märkliga kommentarer på det här inlägget. Smygreklam??Vård o Vinhttps://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-88063411076052328132011-11-22T12:40:50.911+01:002011-11-22T12:40:50.911+01:00Jag fick häromdagen tillfälle att dricka detta hyp...Jag fick häromdagen tillfälle att dricka detta hypade och storsäljande vin. Sydafrikanska Café Culture Pinotage, 89:-. (Finns såklart även på box, för 259:-). Läser man pressen verkar den vara delad som en dollarfranska. Somliga hissar och merparten dissar. Det luktar både populism och folkförakt, vilket för mig, gör vinet intressant. <br />Pinotage tillhör inte mina favoritdruvor och Sydafrika verkar ha hamnat i en djup svacka där volym går före kvalité. Redan där har jag alltså fördomar. En stillös etikett och pretentiöst namn gör inte saken bättre. Hade varit bättre att dricka det i blindtest.<br />När vinet hälls upp i glaset sprider det en parfymerad doft av vaniljfudge, O’boy, Toffékola och en nätt rökpuff med sandelträ och salmiakinslag. Lite godisbutik alltså. Av den gamla sorten. En sån, där man räckte fram en krona till en glad tant och bad henne fylla en strut med snask. Gillar men det blir man inte besviken av smaken heller. Mjuuuka tanniner. Mullbär med ljus choklad, Skånerost, grillad vaniljplanka och gillestuga med öppenspis, biljardbord och darttavla. Och en snurrstol från Bruno Mattson. Vad ska man säga? Tja, det första glaset är hur gott som helst. Ett publikt vin att gilla. Prismässigt ligger det en tjuga över de absoluta storsäljarna JP Chenet, Mauro och Foot of Africa. Och tur för dem är väl det. För det går runt en vinmakare med klackring och kråsskjorta i Sydafrika och vet hur man rostar och luftar fat för att ge en medioker druva lite skjuts. Och kanske är det här ett fall där man ska ta fram det gamla ordspråket Det är bra att känna korvmakaren innan man äter korven. Nu gör vi inte det. Vi litar blint på att Systembolaget inte säljer något som är dåligt för oss. 14/20 poäng och klart värt att prova. <br />Detta är inte direkt något matvin utan snarare ett pratvin. Förmodligen funkar det dock utmärkt till en kolgrillad lammfärsburgare med rostad paprika och coleslaw. Tips, byt ut cheddarn mot chevre.Dricka fin på Facebooknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-63869823256041263272011-06-17T17:43:06.615+02:002011-06-17T17:43:06.615+02:00??Vård o Vinhttps://www.blogger.com/profile/13418404117741662658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-17198246269054641642011-06-17T16:37:55.500+02:002011-06-17T16:37:55.500+02:00varfor inte:)varfor inte:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2776405252271704228.post-55031813596826862992010-03-19T03:46:55.902+01:002010-03-19T03:46:55.902+01:00lasa hela bloggen, ganska bralasa hela bloggen, ganska braAnonymousnoreply@blogger.com