onsdag 9 januari 2008

Tillbaka i svinkalla Sverige


2 veckor går snabbt...inte helt oväntat. Inga dyk hann vi med. Känns extremt skumt att ha varit i Thailand, men inte gjort några dyk. Det berodde framförallt på att det var rätt mkt att stå i med två ungar. Klar skillnad från när vi var där med bara storasyster. Sen måste jag även skylla lite på personalen på Kon-tiki. Jag ville nämligen åka till Hin Daeng och Hin Muaeng(?), men det sa den stackars förvirrade flickan jag snackade med att det inte fanns några planerade turer dit utan det berodde på strömmar, erfarenhet etc på dagsturerna till Phi Phi. Det är bara det att det är dubbelt så långt till Hin Daeng som det är till Phi Phi...hade jag vetat det så hade jag inte köpt hennes förklaring. Men det visste jag allstå inte och när jag väl fick reda på det så var turerna fullbokade :/

Hemresan blev för övrigt en lång historia. 14h i luften plus mellanlandning. Vi hade en snittmotvind på 100km/h med hastigheter på upp till 250km/h! Vi mellanlandade i en stad i Förenade arabemiraten som hette Al Ain. Där var spriten blillig. 11 USD för en liter vodka. En liter portvin för 16 USD :)

Jag har nu varit i sydostasien sju eller åtta gånger och detta var första gången som magen varit i perfekt tillstånd hela resan. Nu har vi i.o.f. ätit finare än jag är van vid från tidigare resaor, men jag är ändå väldigt nöjd. kanske har den fattat (asien)galoppen.

Jag syde upp två linnebyxor à ca 330kr. Köpte äkta Billabong och Rip Curl badbyxor för 160kr (och jo de är äkta), lite filmer (återkommer med recension), fake piké à 50 kr plus lite annat smått och gott. Man hade lätt kunnat fylla en hel resväska med billiga kläder. Var extra nöjd över mina Billabong med Foo Fighters loggan. De kostar typ 7-800 hemma :)

PS. Som exempel på hur litet Thailand är kan sägas att jag såg en från min gamla gymnasieklass, träffade en (och såg annan) som gått i min parallellklass på högstadiet. Känns inte lika exotiskt då :-/

Inga kommentarer: