torsdag 2 april 2009

2007 Gustave Lorentz Riesling Réserve

Kort liten notis om dagens vin...
2007 Gustave Lorentz Riesling Réserve bjuder på en ljust blekgul färg. Doften är nåt hopkok av päron, äpple och kvitten. Mineral, men ingen citrus att tala om. Smaken bjuder på ett torrt vin med samma okända fusionsfrukt som ovan tillsammans med mineral, toppat med en bra syra där man till slut återfinner citrusen.

Vinet öppnades egentligen igår, men jag kunde inte med att dricka mer än ett halvt glas. Doften påminde nämligen extremt mycket om gamla minnen av Östgöta Nation i Lunds årligen återkommande champagnegalopp. Minns inte vad det var man hade i flaskorna när det väl begav sig för min del, men det var knappast riesling (eller champagne för den delen). Men doften väcker hur som helst minnen, som var svåra att få harmoniska med gårdagens räkpasta. Gammal fylla funkar helt enkelt inte helt hundra vid familjemiddagen. Såhär dagen efter är den doften inte alls påträngande, men jag har svårt att gå igång på det här...

4 kommentarer:

Linda sa...

ha ha, tänk vad dofter kan ställa til med.

Red Scream sa...

OMG, ÖG och ÖGs champagnegalopp, vilka minnen som poppar upp!

Vård o Vin sa...

Ja, det är minnen sommaninte släpper i första taget... Har spelat i bandet på Malmös galopp också, men ÖGs var alltid "the original and best" :)

Red Scream sa...

Själv var jag med i Göteborgs Nation... Knö daj! :-)