måndag 20 juni 2011

2007 Cuvée du Vatican Côtes du Rhône VIllages

Det känns alltid farligt för plånboken när det dyker upp nyhetsmail från Gabriel på Bristly Wine. Vet inte om det är sättet som vinerna presenteras på, producenturvalet, priset eller det faktum att man alltsom oftast använder vinbloggare som referens när vinerna presenteras (sannolikt en kombination av alla ovanstående), men det är sällan som jag inte känner ett köpsug när det dyker ner tips på nya viner. Har två beställningar som ligger och väntar på systemet nu till exempel...

2007 CdR Villages från Cuvée du Vatican är sannolikt ett av Sveriges mest bloggade viner. Idel lovord.

Faktum är att jag inte var sådär jättebegistrad när jag korkade upp första flaskan för ungefär ett år sedan. Det blir dock bättre och bättre för var gång jag smakar det. Möjligen att den höga alkoholhalten skiner igenom lite nu, men annars är det riktigt trevligt. Rikligt med frukt i form av framför allt hallon och jordgubbar möter näsan, uppblandat med lite örter, lakrits och körsbär. Smaken är läskande fruktig med bra syror och en touch av lakrits. Övervikten av Grenache märks tydligt.

Riktigt trevligt och höggravida M suktar efter att få i sig ytterligare en klunk. För första gången sedan inköp önskar jag att hade fler kvar. Hur står sig 2009:an mot denna?

6 kommentarer:

Vintankar sa...

Hej!
Instämmer i vad du skriver om nyhetsbreven från Bristly. Jag hämtade ut en laddning igår. Det blev ett styggt hål i plånboken(egentligen kortet). Fullt i källaren och tomt på kortet. Nu vill jag inte ha några fler nyhetsbrev förrän i höst.
Kunde inte hålla mig utan öppnade en Dom La Barroche Terroir 2009 som ska följas i tre dagar innan jag skriver om den på bloggen.

JC

Finare Vinare sa...

Det ser vi fram emot att få läsa, JC. Vi har också en beställd flaska Terroir att hämta ut, ska bli kul att testa...

Sista flaskan 2007 Vatican CdRV ryker i sommar. Visst har frukten säckat lite och alkoholen blivit mer exponerad? Patrik/Italienska jämförde med raketbränsle, men riktigt så långt vill vi inte sträcka oss.

Vård o Vin sa...

Dags att bygga en raket alltså, så man kan få resterande flaskor.

Visst, mer sprit mindre frukt, men jag har inga som helst problem att njuta av det här!

Vintankar sa...

Det blir att dricka upp den sista flaskan av 07:an i sommar således.
Jag har 3 fl av 09:an kvar. Jag skrev i mars på bloggen om den.Jag håller nog den väl så bra som 07:an

Vård o Vin sa...

PÅ vilken blogg har du skrivit om 09:orna?

Vintankar sa...

Hej!
Jag skrev om den på den här adressen http://jcvintankar.blogspot.com/2011/03/la-closerie-de-camensac-vs-cuvee-du.html

JC