tisdag 1 maj 2012

2010 McManis Petite Sirah. Årets grillvin under hundringen?


Glöm nu för allt i världen inte att deklarera! Själv satt jag uppe till kl 01 i förrgår och gjorde klart mitt. Gick snabbt, började bara sent.

22°C visade termometern idag! Rapsfälten blommar redan. Hade tänkt grilla och korkade därför upp en av Weber-grillens gamla kompanjoner, McManis Petite Sirah. Värmen gjorde dock att vi inte riktigt orkade grilla. Det gjorde sig dock helt ok till köbepizzan. Här snackar vi muskler! Eller i alla fall ek. Det finns så mycket ek (läs ffa vanilj) att det nästan blir lite tramsigt. Solmogna bär (björnbär och blåbär) och visst finns det en liten restsötma, men jag håller inte riktigt med systemets tolkning med drottningsylt. Lite kaffe och en diskret pepprighet. Hygglig svans med smak av...vanilj. Måste säga att minnet av vinet var bättre. Som ni förstår lite för mycket ek. Vet inte om mina preferenser har ändrats eller om det var avsaknaden av grillbiten som gjorde skillnaden. Ett populistiskt vin som säkert går hem i många trädgårdar i sommar...dock inte min.

5 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Första ut i årets jakt på sommarens grillis under hundringen, grattis ;).

Skämt o sido, en alltid lika rolig jakt som brukar komma till sin konklusion någonstans när säsongen är över för min del.

Vet inte hur många gånger jag har tänkt samla ihop ett gäng och tugga igenom x-antal 69, 79, 89 och 99or. Har tyvärr ännu inte hänt. Kanske en tanke för den skånska falangen ;)

Vård o Vin sa...

Tack! ;)
Jakten går vidare mcManis lär inte vinna min lista i år

Du har nog rätt. eg borde man kanske provat igenom det billigare sortimentet ordentligt. Vem vet vilka guldkorn man missat Du får sätta upp en liten vinbloggsturné och åka runt till t.ex. Skåne och Stockholm och prova runt. ;)

Svenssonsmakaren sa...

Jo, det var en tanke ;)..

Ne, brukar nog falla på att jag tappar sugen vid typ andra försöket. Bättre att låta andra prova och ta guldkornen :). Så jag väntar med spänning på fortsättningen ;)

Vård o Vin sa...

Gäller bara att beta vilka recensenter man kan lita på. Kronstam & Co. tycks ju tex hitta hur mycket fynd och storslagna viner som helst i det sortimentet.

Svenssonsmakaren sa...

Ja, just. Ne räcker gott att snegla på de där obetalda rackarna som faktiskt dricker sitt vin. Ett litet tips bara ;)