lördag 16 juni 2012

1999 Kloster Eberbach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese

Nu blir det kortare mobilt bloggande ett tag. Imorgon bär det av till sydfrankrike för två veckors välbehövlig quality time. Om vi kommer iväg dvs. Upptäckte att bokningssystemet inte klarat av sonens dubbelefternamn och nu är mitt och lillskitens namn fel...och eftersom jag ringde med mindre än 24 timmar kvar (22 1/2 timme), så verkar det kört att ändra :-/

Dagens vin hör till kategorin halvtorra tyska viner. En kategorin som vi sällan sniffar på. När vi luktar på detta hittar vi päron, lite tropiskt blandat med lime och mineral. Petroleum känns i både doft och smak. Syran är kanske inte så bitsk som jag hade önskat, men balanserar upp sötman väl.

Inte alls dumt! Bra förslag till vad man dricker den här typen av vin mottages dock gärna.

2 kommentarer:

Johan Gondol sa...

Tja, om man nödvändigtvis saknar något att dricka till ett sådant vin skulle jag rekommendera en anklevershot. (Konserverad foie gras, en droppe madeira, salt, grädde, hasselnötsolja. Mixa. Toppa med kanderade pistagenötter.) Eller möjligtvis en bira. Matiga tillbehör är enklare: feta charkuterier, thaikäk, dumplings, ostbågar.

Vård o Vin sa...

Tack Johan! Såg din kommentar först nu. Något att dricka till ett sådant vin saknas kanske inte, men förutom asiatiskt var mina egna förslag på tilltugg ganska få ;)

Lät gott!