onsdag 11 december 2013

Kort och blandat

Några rader från den senaste tiden. Inga anteckningar, så det blir mest på känsla...

2012 Petites Folies, tips från fd klasskamrat tillika knegare på Enjoy Wine. 50% Cabernet 50% Merlot. Mörkt och tätt. Massivis med solmogen saftig frukt. Relativt påtaglig närvaro av fat med  vanilj. Mocka och choklad. Läste någonstans att någon jämfört den med en ripasso...och tankarna går onekligen åt Italien snarare än Languedoc-Roussillon och jämförelsen med ripasso är inte alls fel. Gott för den som inte är främmande för fat och som vill ha lite italienskt från Frankrike ;) Ska man klaga på något, så kunde syran gott ha varit lite högre (kanske därför ripasso-associationen). Säljs i trevlig trälåda om sex.

2003 Ornellaia, Bolgheri. Undertecknads första bekantskap med denna klassiker. Här snackar vi muskler. Fylligt så det förslår. På gränsen till obalanserat. Fortfarande relativt sträva tanniner. Gott, men hade förväntat mig mer.

2003 Meerlust Rubicon. Ornellaian ställdes mot denna. Tankarna går direkt till mogen Bordeaux. Doften som för mig är rosvatten infinner sig direkt blandat med klassisk Cabernet. Definitivt färdigmoget. Gissade rätt på druva och årtal, men tankarna hade redan bosatt sig alltför mycket i Frankrike. När facit väl kom så är det egentligen ganska uppenbart att detta är för fläskigt för att vara Bordeaux och dessutom finns det en lätt rökighet. Alltid lätt att vara efterklok. ;) Hur som helst väldigt trevligt och faktiskt på gränsen till bättre än Ornellaian vid denna dagsform.

Helgen spenderades i Stockholm tillsammans med ett av mina absoluta favoritband!

Inga kommentarer: