tisdag 3 november 2015

Pimpad pall

Sugen på att hitta på nåt med alla fina vinetiketter som annars bara bränns upp i glasåtervinningen? Då kanske en pimpad pall kan vara en idé!


Att få av etiketter mha av varmvatten funkar ganska dåligt nuförtiden. Vissa etiketter främst från gamla världen. (ffa Frankrike och Tyskland) går fortfarande bäst på det sättet, men annars funkar det bäst att värma flaskan i ugnen. Värm flaskan på eftervärme efter matlagningen (akta flaskan blir varm!) och lossa sedan försiktigt med ett rakblad. 

Jag klistrade fast etiketterna med hjälp av vanligt tapetklistret. Ofta sitter det ganska mycket gammalt klister kvar på etiketten så det kan krävas lite tålamod (och ganska mycket klister) för att få de att sitta kvar. När man har tillräckligt många etiketter så drar man över med två lager klarlack. 

Jag använde mig av IKEAs Bekväm som jag först målade nedre delen på med vitt lack för att få lite kontrast. Såhär i efterhand skulle nog ha dragit på lite lasyr på de olackerade ytorna för att få lite större kontrast (eller använt ett mörkare lack) eftersom de flesta etiketterna är vita. Inga kommentarer: