lördag 16 februari 2008

Respekt Sverige!

Har nu för andra veckan följt det spektakel som kallas melodifestivalen. Blev "tvingad" av sambon och måste (om än motvilligt) erkänna att det var rätt underhållande.

Kvällens deltävling var generellt klart sämre än för en vecka sedan. Björn Gustavsson var inte lika vass. Morgan Pålsson höll inte och framför allt var startfältet mycket lamare.

I första deltävlingen var det inget snack om att rätt låtar gick vidare till stora finalen. Christer och Amy var de klart starkaste stjärnorna. Ska man klaga på något så får det bli Amy's kör som lät som fem individer som sjöng var för sig snarare än som kör. Att E-type och pudlarna gick vidare var väl inte mycket att säga om. Inte alls en låt i min smak och E-type ska inte ge sig på annat än sin techno om man frågar mig, men de har väl många fans runt om i Sverige. Kul att Tapper också fick chansen.

Att det idag blev Nielsen och Rongedal som gick vidare måste betraktas som en ordentlig skräll...icke desto mindre var det helt rätt låtar. Förvisso en ordentlig Sissor Sister spinn-off, men det kan jag förlåta...och Sanna är ju rätt mycket Celine Dion, men hon sjunger onekligen bra. Kan inte annat än gotta mig lite åt att Johnson/Häggkvist inte klarade cuten. Säkrare på avancemang än Carola såg ut att vara kan man nog inte bli. Men låten var inte särskilt spännande. Mainstream, men utan udd. Jag kan, såhär 20 minuter efter att ha hört den, inte ens komma ihåg melodin. Nä, respekt Sverige för att favoriter inte alltid håller och att bästa låten verkligen får chansen!!

Bäst hittills således:
1. Amy diamond
2. Christer Sjögren
3. Rongedal
4. Sanna Nielsen

Inga kommentarer: