söndag 12 oktober 2008

Enkät 1


Har lite tappat stinget just nu känner jag. Var i Eksjö igår och hälsade på Broilern med familj. Drack faktiskt ett gäng trevliga viner igår, men tog inga anteckningar och koncentrerade mig mer på sällskapet. Vi drack en 1986 Corton-Charlemagne Domaine Bonneau du Martray, 2005 Château Courac Laudun samt 2000 Château Derezsla 6 puttonyos. Kan mest bara konstatera att Corton-Charlemagne nog passerat zenit, men ändå bjöd på smör, nötter och gula äpplen och var en rolig annorlunda upplevelse. Château Courac Laudun blev lite för syrligt efter föregående vinet, men ska definitivt provas igen under rätt förutsättningar. 2000 Derezsla var kvällen höjdare enligt Broilern och nog var det trevligt. Fast det kommer inte upp till favoriten Tamellini ;) Enligt en klisterlapp på Tokajern så ska den ha fått 96 poäng i Wine Spectator 2004. Känns lite väl högt.

Nu till min senaste Gallup:
Châteauneuf-du-Pape kammade lätt hem förstaplatsen med 38% (14 röster). Andraplatsen blev däremot en jämnare historia. Piemonte knep den med 22% (8 röster), följt av Amarone 19% och Bordeaux 16%. Sist kom Bourgogne med 2%. Amarone kom starkt på slutet och jag blir lite nyfiken om Amaroneguiden.se's senaste nyhetsbrev med lovord om Tamellinin kan ha bidragit till det. Gläds åt att fördelningen mellan viner faktiskt stämmer rätt så bra överens med den jag själv skulle skissat.

Hoppas att jag kan återfå lite inspiration framöver, annars funderar jag på att lägga ner bloggen... åker snart till Frankrike för lite rekreation med familjen och förhoppningsvis blir det lite trevliga viner och inspiration för framtida inlägg.

4 kommentarer:

Garry sa...

Det vore tråkigt om du skulle sluta skriva. Din blogg är den första som jag tittar på när jag går igenom min blogglista. Hoppas du hittar inspirationen igen. Inspirationen sviker mig också ibland och jag funderar på att endast skriva om de viner som ger något speciellt. Nu fortsätter jag att skriva något kort om alla och ser det som dagboks anteckningar endast för min egen skull.

Ingvar Johansson sa...

Drick fler goda viner, det brukar sätta fart på inspirationen. Om det inte funkar, drick ännu fler :).

Vård o Vin sa...

-Garry: tackar för stödet! Ska nog hitta inspirationen igen. Ska till Frankrike på tisdag och öven om barnen är med och vi inte kommer besöka några vingårdar, så hoppas jag på lite gott vin :)

-Esping: Lovar dricka så mycket lever förmår ;)

Ingvar Johansson sa...

Inspirationen öses ur trenne källor : flickan, flaskan och skogen sa redan Martin Ljung. Själv anser jag att skogen är något överskattad som inspirationskälla. Vart i Franrike åker du ? Har du planerat in något vingårdsbesök ?