måndag 9 maj 2011

Bortbjuden på midsommar?
Nej, jag har inte fått betalt för det här inlägget...Nej, det handlar inte om vin.

Däremot starksprit. Eller närmare bestämt en back snaps. 12 x 50 ml snaps i sex olika smaker. Midsommars mest klockrena gå-bort-present för er som tänker fira lite mer traditionellt? Jag tyckte i alla fall att det var helt lysande! "Fixar ni maten, så tar jag med en back snaps." ;)Ny leverans inne nu. Finns att beställa här.
Kan för övrigt kort konstatera att Zeta's mozzarella inte smakar någonting. Här hemma håller faktiskt Euroshoppers en tätposition bland ful-mozzarellorna. Marabou Mango smakar penicillin...och 2007 Château Pesquié Quintessence har lugnat ner sig och fungerar fint till grillat. Lite eldig precis som sist.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Jag håller helt med om att Euroshoppers mozza slår det mesta i mozzarellasmakväg i sverige just nu. En av de få med rätt konsistens (alltså ingen gummiboll) och dessutom en fin sälta och syra. Med tanke på priset,2 för 20 på de flesta ställen, utan tvekan mest ost för slantarna dessutom.

Anonym sa...

inte konstigt ni rankar Euroshopper högt. Det skall vara buffel mozza, och inget annat. Gjord på buffelmjölk och inte ko....Sen att euroshopper innehåller massa konstgjorda syror Förklarar väl att smaken är om baken;-)

/J

Vård o Vin sa...

Möjligt att du har rätt. Brukar vara bra på att läsa innehållsförteckningen, men inte gjort det på just denna. Tittar man på nätet verkar det ju inte vara några konstigheter.

Mjölk, mikrobiellt löpe, salt, surhetsreglerande medel (E330).

Men visst ska det helst vara buffel, men jag mycket väl njuta av "vanlig" mozzarella exempelvis till sallad eller i lasagnen