onsdag 5 oktober 2011

2005 Armand Dartois Chateauneuf du Pape

Minns inte riktigt när jag köpte detta vin, men vill minnas att det var cirka 3-4 år sedan på andra sidan sundet. Skulle tippa på ett pris då runt cirka hundra kungen av Danmark. Har länge sneglat på denna när jag varit nere i källaren för något spontant, men det är alltid svårt när man bara har en flaska.

Vi håller upp vinet och förväntar oss en ganska lågpresterande Ch9dP. Faktum är att vi blir riktigt positivt överraskade! Riktigt inbjudande doft. Skön frukt med begynnande mognad, uppblandat med lite vaniljig kakao. Bra balans, med hygglig längd.

Skrivet några dagar efter inmundigande kan jag bara konstatera att minnesanteckningarna blev något knapphändiga, men inte desto mindre positiva. Alltid svårt när man bara har en flaska, men den här tog vi i ett bra fönster. Klarar säkert ett tag till i källaren, men ack så trevlig idag.

PS. Har äve druckit en flaska 1999 Künstler Reichstal Pinot Noir, men hänvisar helt fräckt till Finare Vinares inlägg. Lite kul att känna en otroligt tydlig doft av något man inte känner igen, för att sedan läsa i "facit" att det är malört. Fortsatt ett fräscht och trevligt vin. Hade gärna haft lite mer muskler. Nu blev det mer som mina biceps, slanka och fina. ;)

Inga kommentarer: