lördag 26 november 2011

En natt som röntgenjour

02:34, lönehelg.

Listan är tom, men det är ingen idé att gå och lägga sig. Beläggaren på akuten visar 14 patienter på akuten, och flertalet har kommit den senaste halvtimmen. Hittills har 12 CT Skalle passerat skärmarna under kvällen/natten och fler lär det bli. Blöt julfest, trillat. Svimmat på färjan, luktar alkohol. Svår att bedöma. Druckit 14 öl, hamnat i slagsmål och blåser nu 3,79 promille...ja, you get the picture.

Alkohol som kan vara så kul att skriva om när man druckit något trevligt är inte så kul att skriva om när det gäller gjorda röntgenundersökningar. Har röntgat en stackars yngling på mindre 30 år med självskadebeteende som gjort 12 CT Skalle där inremitterande tvunget skulle ha undersökningen trots att hon är på god väg att stråla sig till en cancer.

Hittills har jag inte hittat ett enda akut fynd, men det lär fortsätta såhär hela natten. Tonvis med CT Skalle för att folk är fulla och vi alltmer går mot en vårdkultur där man, likt USA, måste fria allt och alla by all means possible och inte vågar förlita sig på kliniska färdigheter och ha lite is i magen.

Nu vill de till exempel ha en CT Skalle på en ung man som haft domningar i fingrarna under 30-60 minuter tidigare idag.

SUCK!!!

2 kommentarer:

Ulrik sa...

Imponerande att ens kunna slåss med 3.79 promille? Å andra sidan slutade han på akuten, så han vann nog inte fighten!?

Vård o Vin sa...

ja, då är det inte första gången man dricker om man lyckas komma upp i de nivåerna och ändå kunna stå...

Han försvann från akuten innan vi hann stråla honom.