söndag 19 februari 2012

2009 Gratena Chianti

Vad gör man inte för sina barn? En tripp till Lalandia i Danmark gör man i alla fall inte (om). I alla fall inte om man ska lita på magkänslan såhär efter 4 timmar. 7 åringen får värsta psykbrytet när vi säger att det är färdigspelat på Nintendot och när ungarna till slut somnat undrar vi smått om det inte skulle bli mer semester om vi checkade ut imorgon och åkte hem istället.

Som tur är fick vi med oss en flaska vin hemifrån som vi nu kan fokusera på istället för trotsiga ungar (hur ska det gå när de blir tonåringar?). Flaskan, den andra som konsumeras på lika många dagar, inköptes efter en post av Svenssonsmakaren.

Det här vinet fullkomligt skriker Italien! Packat med syrliga körsbär, mineral, blod och chark tillsammans med en lagom dos ek. Dofterna går igen i smaken tillsammans med en frisk syra och en balanserad mängd uttorkande tanniner. Det här är inget komplicerat vin, men ack så gott. Igår var jag inte så imponerad, men idag var det perfekt. Kanske får tacka dottern för det ;)

Vi har även druckit en flaska 2004 Pengold's Bin 2. Förr hörde Penfold's viner till vanligheterna hos oss, men nu var det längesen sist. Bin 2 hade i alla fall överlevt lagringen med bravur. En mogen doft, full med solmogen frukt. Det kändes som vi verkligen knep den på topp. Hade nog klarat ytterligare något år, men tror inte att det blivit bättre.

1 kommentar:

Svenssonsmakaren sa...

Haha, ja usch ja man kan bara undra hur det blir. Men det verkar vara de före oss som klarat, men sedan hade de inte våra barn ;)..

Ja men eller hur, skriker Italien, inte stort men redigt gött..