lördag 22 augusti 2009

2007 Spier Vintage Selection Shiraz


14 dagar utan vin ger, så här efter semestern, i det närmaste abstinenssymptom. M har dock nattjoursvecka, med det lika "härliga" som oförståeliga schemat med jobb tisdag-, torsdagnatt följt av lördag dag och sedan söndagnatt. Inte läge att korka något "finvin" alltså (vilket jag egentligen var sugen på) eftersom flaskan riskerar att inte bli tömd.

Spier inhandlades efter att jag och barnen stannat över en natt i Linköping på väg hem från Stockholm under semesterns sista dagar. Palander hade recenserat augustis nyhetssläpp i Corren och konstaterat att just Spier var det enda röda fyndet. Jag har aldrig köat till ett nyhetssläpp och det närmaste jag kommit var nu uppe i Linköping när jag åkte dit kl 10:30. Väl där fanns inte en enda de flaskor jag var intresserad av kvar. Inte ens etiketterna på hyllorna gick att hitta. Snabba jävlar de där östgötarna konstaterade jag, men var ändå tvungen att fråga om verkligen allt var slut...bara för att vänligen bli informerad om att augusti har 31 dagar, inte 30. Jag hade åkt dit en dag för tidigt. :-/

Hur som helst så fick 2007 Spier alltså agera kompanjon till dagens grillade kamben, och gjorde det riktigt bra. Tydligt shiraz-igt med rejält med mörka bär och örter. Vinet drog snarast åt det brända hållet istället för rökt, tillsammans med en tydlig pepprighet. Tydlig fatbehandling med en del vanilj. Smaken skiljer sig inte nämvärt från doften. Tyvärr finner man utöver den brända, peppriga karaktären även en alkoholeldighet, som stör mig lite. Ett ganska gott, lite små populistiskt vin med en viss restsötma som passar bra som grillvin för den som har en fallenhet för eldiga sydafrikanska budgetshirazer (jag vet att ni finns där ute).

Hoppas kunna bjuda på något lite roligare framöver, när det är dags att ta ut sin legitimation. Har några vinner som nog snart bör korkas upp. AT:n börjar annars alltså lida mot sitt slut och jag börjar bli heligt trött på att allt gnäll på vårdcentralen. Ibland tappar man nästan hakan när man hör vad patienter tycker att de borde få. Jag hade till exempel en kvinna som tyckte att jag hade någon slags moralisk/etisk skyldighet att sjukskriva henne eftersom hon hade gått med på att jobba en extra natt utan att i gengäld få ledigt den helg hon hade önskat. Hallå!?! ...och hon var dessutom sjuksköterska!

2 kommentarer:

Red Scream sa...

Fruktansvärt! ;-)

Vård o Vin sa...

Vet inte om du syftar på folk som tigger sjukskrivning eller det faktum att det finns folk där ute som gillar budgetsydafrikaner...men, det är bara att hålla med. Fruktansvärt! ;)