fredag 4 september 2009

På vinfronten intet nytt...

Dåligt med vin just nu. Har helt enkelt inte varit tillfälle. Sambon är på klinikfest och själv ska jag imorgon till Östergötland på kräftskiva, med kräftor fångade av min gamla kursares i dennes privata kräftdam :)

Låg sannolikhet för vin även kommande helg alltså.

En vecka kvar på vårdcentralen. Håller som bäst på att avveckla mig innan det är dags att börja på röntgen. 2000 kronor ska in till socialstyrelsen, sen får jag förhoppningsvis min legitimation om några veckor. Sju års studier och allmäntjänstgöring är äntligen slut. Ska se om jag inte kan hitta ett bra vin att fira med när vi åker till Frankrike nästa vecka. Ska bli riktigt trevligt att förlänga sommaren med nio dagar en La France.

På vårdcentralen handlar det annars mest om svininfluensan. Våra stackars syrror sitter som papegojor och svara på allehanda frågor som de sällan kan ge något konkret svar på. När börjar man vaccinera, hur ska man prioritera, är det farligt att vaccinera sig, kan man komma och ta blodprov om man tror att man haft flunsan för att slippa ta vaccin blablabla? När det diskuteras i fikarummet inser man hur mycket den här pandemin tillsammans med vaccinationsprogrammet kommer kosta samhället. Pensionerade sjuksystrar ska anställas, vacciner och kringutrustning ska transoprteras och förvaras med mera, med mera. För att inte tala om en så tillsynes enkel sak som att hitta en lokal. Den ska vara tillräckligt stor för att ta emot alla samtidigt som den ska kunna ventileras tillräckligt. En läkare måste vara närvarande för att ta hand om någon som eventuellt reagerar på vaccinet. Parkeringsplatserna måste räcka, alternativt måste man bussa folk...till det kommer dessutom alla frånvarodagar som kommer genereras när influensan slår till på allvar. Det ska bli intressant att se vad notan för nationen kommer att hamna på. Hur tänker förresten du göra när detär dags för vaccinering? Svara på enkäten till höger...själv lutar jag nog åt att låta bli.

Har förresten sällat mig till skaran som inhandlat Cuvée du Vatican Côtes du Rhône Villages. Tycker att det på allt fler ställen dyker upp inlägg och artiklar om vinbloggarnas effekt som opinionsbildare och inspirationskälla. Det är naturligtvis omöjligt att sätta några siffror på och säga exakt vilken effekt de mest lästa bloggarna har på folks val av vininköp, men för ett mindre företag som Bristly så måste det vara märkbart när exempelvis Frankofilen drar släggan i stora fyndklockan. Undrar om det finns några flaskor kvar, är lite sugen på att försöka få tag i en låda till...

Nu ska jag och barnen se på Aristocats!

4 kommentarer:

Kayaker sa...

Jag råkade få två lådor när jag skulle komplettera med en extra. Det innebär att jag har 13 flaskor kvar. Det känns helt OK. :-)

Vård o Vin sa...

Trist för dig ;)

Vill du avyttra lite får du höra av dig, för de lär väl vara slut vid det här laget... :(

P. sa...

Är det bara jag som tycker Cuvée du Vatican Côtes du Rhône Villages är lite överreklamerad? Lite för snäll och mysig liksom. Klappa katten medhårs så att säga. Har 4 flaskor kvar men det är inte direkt så jag suktar efter dom men o andra sidan för priset är de ju inte alls dåliga. Men jag kanske förväntade mig lite mer efter all bra kritik.

Vård o Vin sa...

Hemma hos - välkommen hit! Har inte hunnit smaka på mina pavor ännu, men var nere på systemet och beställde en låda till av bara farten så jag hoppas inte att du har rätt ;)
Fast risken är väl stor att förväntningarna är väl högt ställda efter all hausning i bloggsfären...