onsdag 19 februari 2014

Isola 200 och Le New Chastillon

Utsikten från hotellet gick inte att klaga på

Eftersom vi hade en del funderingar och frågor innan vi åkte hit, så lär det väl vara fler som har lite undringar. Tänkte därför skriva ner våra intryck och reflektioner om skidorten Isola 2000 och vårt hotell Le New Chastillon...

Orten ligger på 2000 meters höjd, därav namnet. Från Nice tar det cirka 1h 30 min att ta sig hit. Vi tog bussen hit från flygplatsen, vilket tog cirka 1h 50 min. Vägen upp är väldigt häftig med vacker natur och coola formationer. För er som ska bo på samma ställe som vi, så heter stationen Isola 2000 centre station, inte Les Hameaux eller byn Isola!

Jag är skåning ut i fingerspetsarna och är rätt risig på skidåkning. Vi har aldrig varit i alperna tidigare, utan har bara Sälen att jämföra med...och det blir inte mycket till jämförelse. Backarna här är längre med färre åkare, köerna kortare, landskapet vackrare och liftarna fler. Båda ställena är nog i första hand tänkta för barnfamiljer, med skidskolor och relativt många blåa backar. Skidsystemet här är nog relativt litet med alpmått mätt, men fullt tillräckligt för våra fyra dagar. Från en av toppstationerna (Cime de Sistron) ska man kunna se ända ner till havet, även om vi inte lyckades se ända dit idag. En av backarna ligger också rent geografiskt i Italien, vilket ungarna tyckte var lite spännande att kunna berätta när de väl kommer hem. Det finns i princip inga nattklubbar här, så det är inte så mycket hålligång. I centrum finns ett mindre shoppingcentrum, vilket mest påminner om affärer och restauranger förbundna av något som närmast är att likna vid sjukhusens kulvertar. Det finns två mindre supermarchéer. 

Le New Chastillon renoverades 2013 och  är inget riktigt hotell utan ett lägenhetshotell, dvs det finns ett litet pentry i alla lägenheter och man får stå för städningen själv (eller betala typ 65€). Vi läste lite olika recensioner innan med varierande omdöme. För att räta ut några av de frågetecken vi hade innan, så går det utmärkt att lämna bagaget innan incheckning. Incheckningen är sen, klockan 17. Vi kunde dock checka in lite tidigare, kl 16, men det är nog inte säkert man kan räkna med det. Frukosten är hyggligt dyr, runt 13€ och såg inte jättelockande ut. Vi använde oss av pentryt. Läget är perfekt med backen som närmaste granne. Vi hade i princip kunnat hopp rakt ner i den 2,5 m tjocka snön med utrustningen på. Toalettartiklar ingick inte, trots att det stod det. Lakan och handdukar ingår dock. 

Summa sumarum en mycket lyckad semester med en barnvänlig och tillgänglig skidort. Ok boende med perfekt läge. Vi hann även med två dagar i föräldrarnas hus och där var det full vår, nästan sommar. 19 grader varmt och mimosa i full blom. Lite vårkänslor även här i Skåne idag. Känns hoppfullt :)

PS. Återkommer med bilder och länkar 


Vårkänslor!

Inga kommentarer: