söndag 8 mars 2009

Gräsänkling


Dåligt med bloggande just nu. Känner mig inte riktigt inspirerad och har mest druckit den senaste tidens viner utan att riktigt anstränga mig för att analysera vinet och framför allt inte för några anteckningar. Denna helgen är jag dessutom gräsänkling med smabon i Linköping för tjejhelg. Kallade visserligen in förstärkning i form av föräldrarna på fredagen. Några korta tankar om de viner som slunkit ner bara...

2005 Casanova di Neri Rosso di Montalcino köptes av mina föräldrar på Bordershopen. Pappa fråga vinansvarig vilket av deras viner han tyckte var bäst. Tänk vilket oerhört trist jobb om man nu verkligen är vinitresserad. Tror att frågorna mer brukar vara i stil vilken box som är billigast, godast eller innehåller mest alkohol. Tog inga anteckningar när vinet dracks förra helgen. men, det var gott. ;)

1996 Château Haut Caperot St Emilion hade mina föräldrar med sig. Farsan har en hel del viner på lager som jag tror kan vara riktigt intresanta och med några år på nacken. En hel del har säkert passerat bäst före datum, men många kan säkert vara riktigt trevliga. Tyvärr var dagens exemplar korkskadad. Riktigt synd för man kunde ana ett riktigt angenämt vin i bakgrunden. Försökte hitta lite om denna Grand Cru på nätet, men hittade i princip inget. Antagligen har slottet bytt namn.

2006 Château Laquirou Champs Rouge har redan föredömligt beskrivits av MSVin. Det var dock ett drygt halvår sedan och vinets färg har nu fått lite mer mognad och bjuder därför inte på några violetta kanter. Tycker även att frukten är lite mer nertonad nu jämfört med MS beskrivning. Det var hur som helst riktigt gott och det är bara att gratulera de som fick tag i några pavor efter prissänkningen.Önskar jag hade ett helg gäng kvar. Billigt vin, hur gick det för er?
Imorgon börjar allvaret på vårdcentral utanför stan. Antibiotikastinna föräldar beware!
PS. Jag kan förresten varmt rekommendera Slumdog Millionaire som går på biograferna nu. Riktigt bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vård & vin! Ett par flarror ligger på lut i Billigt Vins modesta lager - några har väl redan hunnit slinka ner.

Vård o Vin sa...

Bara att gratulera till fyndpriset. Tyckte det var riktigt trevligt!