onsdag 4 juni 2008

8. 2006 Orballo Albariño


Som av en ren händelse råkar det vin som far min korkar upp efter Montmains (förra inlägget) vara nummer 8 på listan, 2006 Oballo Albariño. Vinet har nästan identisk färg som Chablis:en, fast utan grön ton. Doften är frisk, med en hel del citrus. I munnen är dock vinet lätt frizzante! Lite som en lätt kolsyrad Ramlösa (ni vet den där som var ett resultat av flera års forskning). Detta känns inte helt hundra rätt, men vi är lite för okunniga för att kunna avfärda det som defekt. I och med kolsyran så tappar vinet en hel del i mitt tycke. Smaken är annars frisk med citrus och lätt blommighet. Eftersmaken är relativt kort och menlös.

Således stark misstanke om felaktigt vin. Var det förstört så hade det i alla fall inte påverkat smaken negativt. Ska försöka få tag i en flaska till för att se om det var fel och ge vinet en ärlig chans, men det är visst 2007:orna som är ute nu så det kan bli svårt. Vinet är friskt och trevligt, men inget jag skulle köpa igen (annat än för att ge det en ärlig chans ;) Någon som druckit det och kan agera facit?

Nästa vin på listan är en BiB, så den hoppar vi över.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska ju va "frizzante" som du kallar det. Tänk på vinho verde där druvan också används.

Vård o Vin sa...

Jsaå? Ja, du har säkert rätt. Trodde att systemet skulle skriva det mer tydligt i sitt omdöme, så därför trodde jag inte att det var rätt. Tyckte dock inte att det tillförde vinet något...