fredag 6 juni 2008

Euro 2008 - Heading for disaster?

Imorgon börjar då fotbollsfesten. Har ännu inte jobbat upp någon riktig nerv, mest för att det känns som om det kommer gå riktigt dåligt för Sverige. Jag är inte på något sätt någon fotbollsnörd. Jag kollar på nästan alla Sveriges matcher, EM, VM och slutspelet i Champions League, men det är i princip allt...så satsa inga pengar utifrån mina ord ;)

Det käns som om Sveriges lag skulle gjort sig för två år sedan...om alla varit skadefria. Men, det är de alltså inte. En matchotränad målvakt (som läkte 8 mål i senaste tävlingsmatchen), en vänsterback som inte är någon vänsterback, skador/krämpor på Zlatan, Alexandersson, Linderoth och Ljungberg (säkert glömt någon), plus att halva laget känns gammalt. Nä, det känns inte som vi ska förvänta oss stordåd. Mina favoriter är Spanien och Portugal med Kroatien som outsider. Tänk så kul det hade varit med en final mellan grannarna Spanien och Portugal!

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Lite mer optimism hade varit klädsamt. Själv tror jag på minst semifinal för Sverige. Hade gärna sett en repris på VM-finalen men tror att Tyskland sätter P för det. De hade ett kanonlag i VM och är nu två år bättre. Tysk fotboll är svårt underskattad nu när klubblagen inte gått så bra

Vård o Vin sa...

Hoppas du har rätt. Är kanske överdrivet pessimistisk, men magkänslan lovar inte gott. Italien och Frankrike är ju på samma sida, så reprisen blir väl möjligen i semin (och gruppspelet).

Tyskarna är ju alltid heta, men det känns lite för enkelt att tippa de som vinnare. Ser hellre att en mindre nation som Portugal eller Kroatien kammar hem det...