söndag 28 september 2008

2005 Guigal Côtes-du-Rhone

Inte varje helg man dricker vin tre dagar i rad. Idag blev det i alla fall riktig söndagsmiddag med Porterstek (och svärfar). Möjligen ska man dricka porter till, men det är inget som faller mig på läppen.

Istället blir det alltså en klassiker, även om årgången är ny för mig. Doften är kryddig med tydlig fatkaraktär. En hel del frukt med lite plommon och björnbär och några enstaka jordgubbar. Lätt rökigt. Smaken medelfyllig ungdomligt kryddig, fruktig med mycket fat.

En trevlig bekantskap även denna årgången. Ett bra matvin, mycket trevligt till steken. Tanninerna är något sträva och frukten så generös att den säkert överlever ett år eller två i källaren. Kan mycket väl tänka mig några flaskor till...

7 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Jag har väntat på ett inlägg om Guigals 2005 CdR. Det verkar vara läge att handla en låda.

Björn sa...

Guigal 2005 kommer att finnas tillgänglig ett bra tag till så passa istället på att köpa Château Courac Laudun för pengarna just nu. Du har väl inte missat vad Finare Vinare skrev i torsdags och jag instämmer i hyllningskören.

Vård o Vin sa...

Tackar för tipset! Det hade jag missat. Blir definitivt några flaskor av det.

Vård o Vin sa...

Esping, prova en flaska först innan du köper en hel låda. Vinet var gott, men jag är lite förkyld och var inte helt koncentrerad när vi drack det...så ta recensionen med en nypa salt :)

Ingvar Johansson sa...

Jag tror jag följer Björns råd och köper Château Courac Laudun. Såg att det fanns gott om flaskor på ett bolag nära mig. Guigal lär inte ta slut i år.

Björn sa...

Esping, jag kan faktiskt lova att du inte kommer att ångra dig, för det är omöjligt att inte tycka om vinet.

MSVin sa...

Jag tycker också ni ska köpa på er allt vad ni kan av Laudun, den är mycket bra! Håller med Björn. Ni alltid köpa Guigal, den finns kvar ett bra tag! Har tyvärr inte smakat ännu.