Vi provade ett recept från systemets senaste kundtidning idag. En lätt modifierad variant som M redan provat. Skriver om det eftersom man preparerar kycklingen med en slags salt kanelrub. Var sjukt skeptisk innan, då mina tidigare erfarenheter av kanel i maten varit minst sagt sådär. Den här gången var det dock en helt annan upplevelse. Kycklingen smakar kanel, men inte på ett dominerande, lite sliskigt sätt som det annars kan göra. Salt, peppar och vitlök gör att det balanseras.
Tidningen rekommenderar fatlagrad Chardonnay till rätten, men M drack den flaskan av den sorten vi hade på fest i fredags. Vi dricker istället 2006 Basilisk. En australienasare på Shiraz och mourvèdre. Skäms lite över att ha flaskan hemma. Detta är inte alls den typen av vin som jag är sugen på. Mycket fruktigt/bärigt med fatkaraktär och mjuka tanniner. Ett riktigt mainstreamvin med andra ord. Skriver inte mer om det utan vi lägger snabbt det till handlingarna...
Från Köpenhamn till Höganäs – designer öppnar butik
1 timme sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar