måndag 5 maj 2008

2007 Vida Orgánica

Fantastisk dag idag. Efter en förmiddag på Willys och en av stadens större lekplatser, ägnades eftermiddagen åt trädgårdsarbete. Iförd endast shorts! Våren rusar mot sommar i rekordfart. Barnen hjälpte till (läs sprang omkring och målade med kritor). När väl M kom hem kände jag att den här dagen bara skrek efter ett glas kallt vitt. Vi korkar upp en flaska 2007 Vida Orgánica som vi fick vid en middagsbjudning härförleden. Vi tar emot vinet med öppet sinne då vi inte har en aning om vinets pris eller kvalitet. Av baksidan framgår att vinet är ekologiskt odlat och gjort på, den för oss okända, druvan Torronés.

Vinet är i det närmaste vattenklart, med bara en lätt halmgul nyans. Doften domineras av tropisk frukt och viol. Jag finner även en touch päron, eventuellt lite smörkola. I munnen känns vinet närmast frizzante med frisk syra och smak av tropisk frukt, grapefrukt och viol, men även mineral och lite ris. Eftersmaken är kort, men lämnar en frisk känsla i munnen.

Sammanfattningsvis ytterligare ett vitt vin som inte gör någon besviken, framför allt inte en sån här "sommardag", men som ej heller lämnar några större intryck. Ska nog snart ta och köp ett riktigt fint vitt vin så man vet vad man har att jämföra med.

Inga kommentarer: