torsdag 1 maj 2008

2004 Paul Mas


Är idag och gräver djupt i källaren. En spontan vinkväll och jag gräver fram en flaska 2004 Paul Mas, en Syrah-, grenachblandning från Coteaux de Languedoc.Har inget minne av inköpet, men hittar en utskrift från systemets hemsida. Utskriften är daterad oktober -06, så antagligen inköptes vinet då. Hör i så fall till en av de äldre flaskorna i min samling. Är alltså verkligen ny i gamet. Av utskriften framgår att vinet tidigare kostat 64:-, men sänkts till 50:-. Hittar ingen notering gällande betyg eller rekommendation, så sannolikt är det prissänkningen som lockat till köp. Allt i jakten på ett "fynd". Läser på baksidan att skördeuttaget ligger på 42 hl/ha. Är inte särskilt beläst på detta, men det låter lågt i förhållande till pris.


Eftersom vinet tas fram oplanerat kommer min Aerator väl tillpass :)

Väl i glaset är färgen rubinröd, med viss mognadstendens. Doften domineras av röda bär och jordgubb, men även vanilj, lakrits och en viss pepprighet. Smaken är rund och bärig, inte särskilt fylligt och eftersmaken oväntat lång med en ordentlig initial syraattack. Riktigt angenämt.


Sambon är beredd att betala ungefär en hundring för det, så det får nog betraktas som ett fynd :) Gott, oväntat lång eftersmak. Nu har jag nog inte kvar särskilt många "randomköp" likt denna i källaren. Fast, det hade faktiskt varit kul att ha en flaska till att spara ytterligare...
PS. är det någon som vet varför det blir dubbla radavstånd när man har en bild med i inlägget?
PS. Upptäcker i efterhand att vinet fick fyndstämpel av Kronstam i DN och dessutom kunde lagras. Sannolikt är det därför det inköpts.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Prova att lägga in bild EFTER du skrivit texten. Prova även olika bildformat, MS Paint eventuellt bättre.
Hälsningar från mannen med handkrämen (inser att det anspelar på så mycket :)
PS: Schyssta vinkommentarer. Inser att det endast är en tidsfråga innan jag själv fångas av intresset. DS.