söndag 27 april 2008

2007 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

Innan dagens grillade kyckling öppnar vi en flaska av 2007 Mulderbosch Rosé, som lanserades nu i aprilsläppet. Fick vinet av grannen i samband med fredagens grillning. Han hade köpt det då fick fyra solar i TV4 morgon nyligen. Är inte särskilt bevandrad i roséviner och har ännu inte förstått tjusningen. Inte lika fräscht som ett vitt vin och bra mycket tråkigare än ett rött

Vinet har en ljusrosa, klar färg. Doften domineras klar av vinbär, men även inslag av mer syrliga krusbär/rabarber samt viss rökighet. På tungan är vinbärssmaken klart dominerande tillsammans med mineral, men i eftersmaken framkommer även gräs. Eftersmaken är relativt lång med viss bitterhet. Vinet är torrt med bra, frisk syra.

Vinet är riktigt gott för att vara rosé. Spännande smak och känns friskt. Ett sommarvin. Känner dock att syran och bitterheten gör att man nog inte klarar mycket mer än två glas utan att känna ett lätt illamående. Såg att vinet fick 78 poäng i Livets Goda och där någonstans skulle jag nog också lägga mig.

Inga kommentarer: