Ja, då var det äntligen dags att prova guldmedaljören. Har druckit tidigare årgångar och upskattat dessa. Dagens Gobelsburger är inget undantag.
Färgen är ljust gul. Doften känns frisk med några droppar citrus, lite peppar och en lätt, lätt touch äpplen. Smaken är riktigt frisk och lite pepprig med mineral och citrus. Eftersmaken försvinner rätt snabbt bort. Vi njuter den till fisksoppa vilket inte alls är någon dum kombination.
Nu har vi då provat oss igenom Allt om mats 10-i-topp-lista, vilket vi nog kommer prova oss på även nästa gång. Så här i backspegeln måste jag nog säga att bästa röda blev Pio Cesare's Langhe Nebbiolo och till bästa vita utser jag Chateau Coucheroy. Coucheroy var ju inte av rätt årgång, så det ska bli kul att se hur den placerar sig på nästa års lista.
Frågan är ju vad man ska ge sig på härnäst? Några förslag?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Det har kommit årgång 2005 av både Bouscassé och Crozes-Hermitage/Guigal, kanske kan vara något?!
Hej Andreas! Kul att du hittat hit.
Vågar man dricka en så ung Boucassé utan att riskera att äta passerad mat med sugrör närmaste veckan? ;)
Hej, ja vi försöker följa de flesta vinbloggarna, intressant läsning!
Vad gäller Bouscassé så har -04:an varit en kär vapendragare så jag tror inte att du behöver vara rädd för att bli inskriven :)
/Andreas
Skicka en kommentar