Vill minnas att det här var ett nyhetssläpp, men minns varken riktigt när eller prislapp. Vinet är gjort på 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 10% Petit Verdot. Baksidetexen säger att vinet ska klara att lagras i upp till 10 år om det får ligga mellan 12-16°C, det här har väl fått spendera 1-2 år i 6-20°C.
Vi häller upp vinet direkt efter korkdragning och möts av mogen cabernetdoft med dragning åt rosvatten, Mycket blåbär, som efter lite luftning bara blir mer och mer. Fat med touch av lakrits. Lite, lite grönt men det stör inte Dofterna går igen i smaken, men munkänslan är ganska svag med drag av mynta. Runda tanniner. Hygglig blåbärstonad svans. Föredömligt fri från rök.
Det här var inte alls dumt. Tror säkert att det skulle överleva sin tioårsdag, men samtidigt kändes det inte som det skulle vinna särskilt mycket på att ligga ytterligare. Önskar faktiskt att jag hade några fler flaskor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar